Reflexintegratie

Wat zijn reflexen?

Foto door Wayne Evans via Pexels

Reflexen zijn repetitieve, onvrijwillige bewegingen als reactie op sensorische stimuli. Ze verschijnen al in baarmoeder, tijdens het geboorteproces of tijdens het eerste deel van het leven van het kind en hebben overlevings-, beschermende, herstellende en houdingsdoeleinden.
Reflexen helpen bij de ontwikkeling van het kind; ze zijn een belangrijk teken van de ontwikkeling van hersenen en neurologie en de ontwikkeling van het zenuwstelsel. 

Reflexintegratie

Niet-geïntegreerde of actieve primitieve reflexen die na de kindertijd, tiener of in de volwassenheid voortduren, zullen de hersenontwikkeling belemmeren en kunnen een grote bijdrage leveren aan fysieke, intellectuele, emotionele, gedrags- en sociale problemen.

Deze reflexen zijn meestal actief als er uitdagingen zijn met balans, coördinatie, aandacht, concentratie, wiskunde, lezen en schrijven, en problemen met visie, spraak en taal, gedrag of emotionele stabiliteit.

Blomberg Rhythmic Movement Training kan helpen bij het voltooien van de reflexpatronen en deze integreren in ons hele lichaamssysteem voor verhoogde sensorische integratie en motorische ontwikkeling, verbeterde coördinatie en balans, verbeterde visuele, auditieve en academische prestaties, en algeheel fysiek en emotioneel welzijn

Voor wie is Blomberg Rhythmic Movement Training geschikt?

Rhythmic Movement Training werkt aanvullend op andere therapieën. Dit kan omdat ritmische bewegingen verschillende delen van de hersenen met elkaar verbinden, met het doel elk kind en elke volwassene zijn maximale potentieel te laten bereiken. De specifieke bewegingen helpen bij het integreren van de primitieve, houdings- en levenslange reflexen.

Voor zuigelingen, kinderen, tieners, adolescenten en volwassenen biedt Blomberg Rhythmic Movement Training een basis om ontwikkelingsstappen – die mogelijk zijn gemist vanwege prenataal trauma of als gevolg van letsel, stress of omgevingsomstandigheden tijdens de kindertijd of later in leven, alsnog te voltooien. 

Bewegingen die bestaan ​​als aangeboren motor, primitieve reflexpatronen en die ons hele leven voortduren, worden geactiveerd en geïntegreerd om zowel kinderen als volwassenen te helpen in de ontwikkeling en het dagelijks functioneren.

Deze informatie is afkomstig van de volgende website: http://blomberg-rmt-nederland.123website.nl/439061834